Identificatie vaste standplaats

Uit Cultureel Erfgoed Standaardentoolbox
< Invulboek Objecten‎ | Veld
Invulboek ObjectenVeldenIdentificatie vaste standplaats
Ga naar: navigatie, zoeken
Veld identificatie vaste standplaats
Definitie Het veld 'identificatie vaste standplaats' documenteert de standplaats of locatie, waar het object zich gewoonlijk bevindt.
Invulregels
Ideaal gesproken vul je zowel het veld huidige als vaste standplaats in. De vaste standplaats is de locatie waarop het object zich gewoonlijk bevindt binnen de instelling. Het voordeel van het invullen van het veld huidige standplaats is dat je daar de geschiedenis van de standplaatsen van het object kan zien. (Je kan aan de hand daarvan bijvoorbeeld onderzoeken wat de invloed is geweest op het behoud van objecten in een bepaalde ruimte).
Depot Vilvoorde/1/rek 4/schap 3
Zaal 1, vitrinekast 2
Erkerkamer
Het is handig om aan de hand van een plattegrond van het museum een vaste indeling te maken en zo mogelijke standplaatsen voor elke ruimte aan te duiden. Duid de standplaatsen daarin zo uniform mogelijk aan en doe dit van algemeen naar specifiek. Die standplaatsen worden best in gewone taal aangeduid en niet in codes.
Tuinzaal, vitrine 2
Voor een depot is het weliswaar handig om kasten en planken door te nummeren en die codering ook op de kasten en planken aan te brengen. Standplaatsen worden in functie van de collectie best niet te gedetailleerd aangeduid, zodat de standplaatsaanduidingen niet bij elke kleine verandering gewijzigd moeten worden.
Depot, kast 2, plank 4
Systemen
Adlib (Erfgoedinzicht): Objecten > Standplaats/toekomstige verplaatsingen > Vaste standplaats > Naam (NL)
De standplaats is een gecontroleerde term uit het bestand "Thesaurus".
Standaarden