Publicatie:DIGIBOU: datamodellering Adlib/Atlantis/OSLO (Draft)

From Cultureel Erfgoed Standaardentoolbox
Jump to navigation Jump to search


Samenvatting

Museum Hof van Busleyden en het Stadsarchief van Mechelen beheren een uitgebreide collectie met een link naar de Bourgondische periode. In november 2021 startte het museum met een onderzoeksproject Digibou, met als doel een methodiek en model te vinden om de digitale data te ontsluiten, te verwerken en ze te publiceren voor studie en onderzoek.

Dit model wordt niet als zodanig geïmplementeerd. Het is in de eerste plaats bedoeld als abstract model waarop de modellen van de betrokken beheerssystemen (Adlib, Atlantis) kunnen worden gemapped. Het dient ook als basis voor de mapping van Adlib en Atlantis velden naar OSLO.

Het model bestaat uit een aantal klassen met eigenschappen, waarvan de belangrijkste hieronder worden besproken. In onderstaande opsomming is niet exhaustief rekening gehouden met alle eigenschappen die bij de implementatie van het model in een van de collectiebeheerssystemen gebruikt worden (bv. standplaats). De focus ligt daarentegen op de velden die relevant zijn voor het leggen van de associaties.


Referentie
Titel DIGIBOU: datamodellering Adlib/Atlantis/OSLO (Draft) (Voorkeurstitel)
Locatie
Uitgever
Jaar van uitgave 2022
Rechten CC-BY
Persistent ID