Publicatie:Invulboek objecten test homepage

Uit Cultureel Erfgoed Standaardentoolbox
Ga naar: navigatie, zoeken
Structuur van het Invulboek objecten

Het Invulboek Objecten is een verzameling beschrijvingsregels die uitleggen hoe je een erfgoedobject documenteert in een collectiebeheersysteem. Dit invulboek is gebaseerd op SPECTRUM standaard en bouwt verder op het oude MovE-invulboek. Het Invulboek Objecten is een work-in-progress. Het bevat velden voor de belangrijkste SPECTRUM procedures, maar wordt stap-voor-stap uitgebreid en geredigeerd.


Het Invulboek bestaat uit GROEPEN van informatie die gebeurtenissen in het leven van een object documenteren (vb. identificatie). Elk aspect van zo'n gebeurtenis wordt vastgelegd in een ELEMENT (vb. titel). Elk element wordt in een collectiebeheersysteem gedocumenteerd m.b.v verschillende VELDEN (vb. type titel). Daarnaast worden velden uit verschillende elementen verzameld in PROFIELEN om specifieke workflows van het registratieproces overzichtelijk te maken, zoals bijvoorbeeld de minimale registratie-profiel.


Het Invulboek wordt beheert door Erfgoedinzicht en PACKED vzw. Meer informatie over het Invulboek Objecten en het beheer ervan zijn op aparte pagina's van deze wiki opgenomen. Iedereen is ook steeds welkom om feedback en voorstellen voor aanpassingen door te geven.Zoek doorheen het Invulboek Objecten: