Discuss Type relatie object

From Cultureel Erfgoed Standaardentoolbox
Jump to navigation Jump to search

Bij de voorbeelden stond eerst: 'is deel van' en 'heeft als deel'. Dit schept verwarring met de velden 'is deel van' en 'heeft als deel'. 'bron' en 'afbeelding' snap ik niet goed als voorbeelden... Livia (overleg) 6 mei 2020 12:27 (CEST)

Hey Livia, @Livia: 'Is deel van' en 'heeft als deel' zijn voorbeelden van de type relaties die er tussen objecten kunnen bestaan. Het zijn geen aparte Spectrum velden en zouden ook niet als aparte velden in Adlib moeten bestaan (anders zou je voor alle type relaties velden kunnen beginnen maken). Ik zou die hier toch als voorbeelden laten. De link naar de 'is deel van' en 'heeft als deel' Adlib velden bestaan vanuit Toelichting relatie object
Voorbeelden 'bron' en 'afbeelding' stonden in de oorspronkelijke instructie van de oude invulboek, maar die mogen weg, denk ik Alina (overleg) 7 mei 2020 13:46 (CEST)

@Alina: Redactieraad 13/5/20: voorbeelden “uit dezelfde gift afkomstig”, “tegelijk aangeschaft” verwijderd omdat dit dubbelop is met andere velden. Livia (overleg) 13 mei 2020 13:48 (CEST)