Discuss Classificatie

From Cultureel Erfgoed Standaardentoolbox
Jump to navigation Jump to search

Dag collega's @Bert:, @Livia Snauwaert:, @Jan Hutsebaut:, @Vermeire:, @Bramj:, @WendyVH:, @Oliviervd:, @Jurgen:. Ik twijfel nu of de naam 'classificatie' wel past bij deze groep. Als ik CDWA lees, is classificatie bestemt om het object zelf een algemeen 'classificatie term' toe te kennen. Maar als ik het goed begrijp, worden de velden 'hoofdmotief' in Adlib gebruikt om een soort algemeen concept aan te duiden dat op het object is voorgesteld, een 'general subject' zoals in CDWA. Onze instructie voor het veld Term_hoofdmotief bevestigt dit: 'Het veld 'term hoofdmotief' documenteert het afgebeelde onderwerp van een object.'

Ik merk dat de groep 'classificatie' verwarring creëert bij het mappen van Adlib naar LIDO. In een lopend project bij VKC heeft men het veld 'hoofdmotief' naar 'classification' in LIDO gemapped, terwijl ik denk dat het eigenlijk naar 'subject' gemapped moet worden.

Heeft iemand een betere naam voor deze groep? Of verplaatsen we beter het element 'hoofdmotief' en de bijhorende velden naar de groep 'voorstelling' en we verwijderen deze groep 'classificatie'?

--Alina (overleg) 13 apr 2020 10:34 (CEST)

- @WendyVH: stuurt per mail: Dag Alina, Ik ben akkoord met je bedenkingen en met je advies. Zoals het er nu staat, is het heel verwarrend.--Alina (overleg) 14 apr 2020 11:34 (CEST)
- Met @Bert: telefonisch besproken: hij is ook voor de optie om deze groep te verwijderen en het element 'hoofdmotief' op te nemen in de groep 'voorstelling' ik zal dit eind deze week uitvoeren, tenzij er andere bedenkingen zijn? --Alina (overleg) 14 apr 2020 11:34 (CEST)