Bestand:Eindrapport Project Persistente Identificatie.pdf

Uit Cultureel Erfgoed Standaardentoolbox
Ga naar: navigatie, zoeken
Eindrapport_Project_Persistente_Identificatie.pdf(bestandsgrootte: 714 kB, MIME-type: application/pdf)

Beschrijving

Dit rapport bevat de resultaten en de evaluatie van het project ‘Persistente Identificatie’, dat werd uitgevoerd en gecoördineerd door PACKED vzw in opdracht van het Departement Cultuur, Jeugd, Sport en Media.

Het project omvatte de normalisering van de identificatiegegevens van kunstwerken uit negen verschillende collectiebeheersystemen (m.n. van KMSKA, M HKA, Middelheimmuseum, MSK Gent, S.M.A.K., Groeningemuseum, Mu.ZEE, LUKAS, Collectie Vlaamse Gemeenschap1) en de VKC online catalogus.

Deze normalisering gebeurde met behulp van persistente Uniform Resource Identifiers (URI’s) om zo informatie over de kunstwerken op een eenvoudige manier aan elkaar te koppelen en te verrijken met informatie uit externe bronnen.

Licentie

Ik, de maker van dit werk, geef deze media vrij onder de volgende licentie:
wikipedia:nl:Creative Commons
Naamsvermelding Gelijk delen
Dit bestand is gelicenseerd onder de Creative Commons-licentie Naamsvermelding-Gelijk delen 3.0 Unported
De gebruiker mag:
  • Delen – het werk kopiëren, verspreiden en doorgeven
  • Remixen – afgeleide werken maken
Onder de volgende voorwaarden:
  • Naamsvermelding – De gebruiker dient bij het werk de door de maker of de licentiegever opgegeven naam te vermelden (maar niet zodanig dat de indruk gewekt wordt dat zij daarmee instemmen met uw werk of uw gebruik van het werk).
  • Gelijk delen – Indien de gebruiker het werk bewerkt kan het daaruit ontstane werk uitsluitend worden verspreid krachtens dezelfde licentie als de onderhavige licentie, een gelijksoortige of een compatible licentie.


Bestandsgeschiedenis

Klik op een datum/tijd om het bestand te zien zoals het destijds was.

Datum/tijdAfmetingenGebruikerOpmerking
huidige versie7 dec 2016 12:14 (714 kB)Sam (overleg | bijdragen)Dit rapport bevat de resultaten en de evaluatie van het project ‘Persistente Identificatie’, dat werd uitgevoerd en gecoördineerd door PACKED vzw in opdracht van het Departement Cultuur, Jeugd, Sport en Media. Het project omvatte de normalisering...
  • U kunt dit bestand niet overschrijven.

Geen enkele pagina gebruikt dit bestand.